Terénní pohár ZTV1 úspěšně za námi

28.04.2019 17:02

V sobotu 27.4.2019 se u nás na Valašsku v obci Krhová uskutečnil celorepublikový závod záchranných psů v plošném vyhledávání Terénní pohár ZTV1. Organizací závodu, který proběhl podle Národního zkušebního řádu Svazu záchranných brigád kynologů ČR, byla pověřena naše Zlínská záchranná brigáda a posuzování se zhostil zkušený rozhodčí pan Pavel Svoboda. 

 

Do závodu nastoupilo celkem 6 týmů (psovod a pes), aby své síly poměřili jak v disciplínách poslušnosti, tak i v rámci speciálních pachových prací. Hustě zarostlý terén v areálu rekultivované skládky v místní části Hrádky, prověřil nejen připravenost psů, ale také psovodů. Po skončení obou speciálů se ale ukázalo, že psi si s terénem poradili bez větších problémů a všichni úspěšně našli všechny figuranty. O finálním pořadí tedy nakonec velkou měrou rozhodly body z poslušnosti, kde výkony už tak vyrovnané nebyly. 

 

Celkově se limit zkoušky podařilo splnit pěti závodníkům a na příčkách nejvyšších se umístili kolegové ze ZBK Jihomoravského kraje:

 

1.místo - Miloslav Mazálek a Baddy Anelgo

2.místo - Ivan Opluštil a Rasty

3.místo - Ondřej Gulda a Alexa Jankari

 

Za naši brigádu se závodu zúčastnily Jana Foltová s Erdelteriérem Luckym (Lucky Luke Aida Avi) a Jitka Galetková s Bulteriérkou Bony (Exi Bull of Diamond). Janě s Luckym se tentokrát vedlo lépe a se splněným limitem zkoušky se umístili na krásném 4. místě. Oběma členkám děkujeme za reprezentaci naší brigády a přejeme hodně úspěchů i do budoucna!

 

Všem úspěšným závodníkům gratulujeme a velké poděkování patří i našim sponzorům a to společnostem STAZ s.r.o., Maxis a.s., Kompakt VM s.r.o. a Pálenice Bublík spol. s r.o. Speciální poděkování patří také společnostem Ekorema Recycling s.r.o. a Valašské rekultivace s.r.o. za možnost využití jejich areálu k výcviku záchranných psů. Děkujeme!

 

 

Fotogalerie 1, Fotogalerie 2