Společná víkendovka s ZBK MSK v Oderských vrších

23.11.2016 21:20

O prodlouženém listopadovém víkendu jsme se společně s kolegy z Moravskoslezské záchranné brigády vydali na Hadinku, do Oderských vrchů. Dohromady se nás sešlo asi 15 cvičících týmů, včetně štěňátek a nováčků. Přestože počasí nebylo po celou dobu úplně ideální, tak jsme si víkend jako vždy užili. 

Ve čtvrtek a v pátek večer, se kromě klasického denního štěkání, konalo také noční plošné hledání, které bylo připraveno zejména pro zkušenější psy. Kromě práce ve ztížených podmínkách (pro psovody) se u psů prověřovala hlavně schopnost dlouhodobé práce, která hodně závisela na správné volbě strategie psovoda. Po nějaké době jsme také měli možnost si zopakovat práci s mapou a GPS. V průběhu dne bylo také dostatek času na výcvik méně pokročilých psů a zaškolování nováčků, stejně tak na nácvik poslušnosti. V sobotu se pak konal velký závod v poslušnosti, který měl své kategorie pro štěňátka a začátečníky a pak samostatně pro pokročilé. Ani vydatný déšť neodradil většinu soutěžících, kteří se svými psy bojovali do úplného promoknutí. Nešlo ani tak o určení vítězů, ale hlavně o nácvik poslušnosti při nepříznivých podmínkách. Jak se říká: "těžko na cvičišti, lehko na bojišti". 

Už zbývá jen dodat, že jako tradičně na většině našich společných akcích s kolegy z Moravskoslezské brigády, i tento víkend panovala pohodová atmosféra. Děkujeme organizátorům Julce Bukovinské a Pavle Juchelkové :) Bylo to fajn!

 

 

 

Vladko a Alfík

 

Luděk s Orrie

 

Náš dorost Bonča, Wifi a Orrie