Podzimní příprava psovodů naší ZBK

04.12.2021 22:07

Kromě několika menších cvičení v rámci regionálních skupin se během podzimu uskutečnily dvě velká společná cvičení psovodů ZBK Zlínského kraje. 

 

Druhý zářijový týden jsme již tradičně strávili na Spáleništi v Jižních Čechách. Týdenní cvičení bylo zaměřeno převážně na vyhledávání v sutinách. Jelikož oba sutinové trenažery procházejí průběžnou rekonstrukcí, tak jsme opět mohli se psy pocvičit více bezpachových úkrytů a to jak při denním, tak i nočním hledání. Pro psy plochaře pak byly k dispozici přilehlé lesnaté terény, kde se nacvičovalo vyhledávání s pomocí mapy a GPS. K dispozici bylo samozřejmě také cvičiště na poslušnost.

 

Další společné cvičení se uskutečnilo v říjnu na Rotě v Bořím Lese u Poštorné. Tentokrát se jednalo o víkendové cvičení opět se specializací na sutiny a na nácvik prohledání objektu. Doplňkovou aktivitou pro zájemce pak byl výcvik poslušnosti a záchranářských překážek. Je fajn, že si naši psovodi mohli své psy otestovat na poslušnosti v cizím prostředí, což se na zkouškách vždycky hodí.